Îmbunătățirile fiscale care se aduc vreau să vă atrag atenția

Dintre toate îmbunătățirile fiscale care se aduc vreau să vă atrag atenția anume asupra faptului de de mai mulți ani într-o economie mare ca cea a României companiile achita 1% din Vinzari dar nu 3% sau 4% cum este la noi într-o țară mult mai săracă…
Așadar:
💸 Guvernul român propune schimbări fiscale majore, pentru a scoate pe alb economia neagră. Potrivit noilor proiecte fiscale, dacă acestea vor fi aprobate, iată prevederire începând cu 2024:
(…) Microîntreprinderile plătesc impozit de 1% pe cifra de afaceri până la venituri de până la 60.000 euro pe an și de 3% dacă veniturile depășesc această sumă. Guvernul a renunțat la impozitarea cu 16% pe profit dacă rata de rentabilitate trece de 30%.
(…) Companiile cu afaceri de peste 50 de milioane de euro vor plăti un impozit minim de 1% pe cifra de afaceri.
(…) Și băncile vor plăti un impozit de 1% pe cifra de afaceri.
(…) Scutirea de impozit în IT, construcții, agricultură și industria alimentară se menține doar pentru venituri sub 10.000 lei
(…) Persoanele fizice care dețin imobile mai scumpe de 500.000 euro și mașini mai scumpe de 75.000 euro vor plăti un impozit special.
(…) Veniturile a căror sursă nu poate fi dovedită se impozitează cu 70%.
(…) Agenții economici pot plăti cash la magazinele cash&carry în limita a 2.000 RON de lei pe zi, față de 10.000 RON cât este plafonul acum.
(…) Persoanele juridice, etc pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar.
(…) Nu în ultimul rând, plățile în numerar către persoanele juridice, PFA-uri, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică se pot face în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană ( vs 5.000 de lei cât este prevăzut acum), dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi ( vs 10.000 de lei cât este prevăzut acum).
P.S.valuta lei a se înțelege ca moneda Romanescă.