Protecția Afacerilor
Angajăm o abordare proactivă în protecția afacerilor, oferind consultanță juridică solidă și soluții preventive pentru a asigura stabilitatea și succesul durabil al companiei dumneavoastră.
Dreptul afacerilor:
Denumirea de drept al afacerilor sau dreptul societar sugerează ideea că acest drept reprezintă un ansamblu de norme juridice care reglementează afacerile. Prin afacere se înţelege îndeletnicirea, acţiunea (întreprinderea) sau activitatea cu rezultat favorabil a unei persoane. În doctrina juridică, materia analizată în prezenta lucrare (pe care autorii o numesc drept al afacerilor) poartă diferite denumiri, printre care şi cea de drept comercial.
În Republica Moldova dreptul afacerilor este reglementat de mai multe legii și anume Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, Legea privind comerțul interior și legi aferente ca Legea privind societățile cu răspundere limitată, Legea privind societățile pe acțiuni, Legea cu privire la înregistrarea de stat a întreprinderilor şi organizaţiilor, Legea cu privire la protecţia concurenţei, Legea cu privire la investiţiile străine, Legea vînzării de mărfuri, Legea privind acordarea de licenţe pentru unele genuri de activitate, Legea privind protecția mărcilor și alte legi dar mai puțin importante decît Codul Civil al RM consideră echipa noastră.
Codul Civil stă la temelia afacerilor pe teritoriul țării, acesta fiind unul complex și voluminos în încercarea de a cuprinde cît mai multe relații ale subiecților de drept din societatea noastră.
După cum am menționat dreptul afacerilor corelează și cu alte ramuri de drept nu doar legi speciale și anume cu: Drept civil, Dreptul comerţului international, Dreptul procesual civil, Dreptul fiscal, Dreptul muncii, etc.
Astfel, pentru organizarea corespunzătore a activității economice a întreprinderii sau afacerii antreprenorul este obligat la o anumită etapă să se conformeze regulilor naționale de comportament în afaceri cel puțin pentru ași proteja investițiile sale și a dezvolta compania or, multitudinea de acte normative dar și comportamentul nu tocmai loial și corespunzător a partenerilor de afaceri poate provoca la o anumită etapă pierderi serioase atît finaciare cît și de alt caracter ex: clienți, salariați, nume pe piață, etc.
De aceea recomandăm cu încredere contractarea unui profesionist în domeniul afacerilor/comercial sau societar pentru ghidare și consultarea acțiunilor de importanță pentru companie dar și pentru situații care minimizează riscuri și/sau urgentează creșterea fluxului economic prin obținerea actelor permisive din partea statului sau altor instituții. Avocatul specializat în dreptul afacerilor/commercial vine nu doar să susțină clientul în deciziile de cotitură sau cele ce comportă un risc deosebit dar întîi de toate să prevină un colaps sau afectarea serioasă a activității economice și de dezvoltare în perspectivă.
Pentru ca compania să se poată focusa pe segmentul de creștere aceasta necestă să dețină un scut de protecție împotriva riscurilor și amenințărilor de ordin juridic dar cu efecte economice, în calea pe care o parcurge.